Malé bobulky černého rybízu se vyznačují typickou nezaměnitelnou zvláštní aromatickou vůní a chutí, která je v kombinaci se sladkým medem prostě výborná. Černý rybíz obsahuje nejvíce vitaminu C ze všech pěstovaných druhů ovoce (150 až 220 mg ve 100 g ovoce). Vitamin C působí proti infekčním chorobám, při tvorbě vaziva, regeneraci kostních tkání a při hojení ran. Známý je i jeho účinek proti kornatění cév. Lidský organismus ho neumí vyrobit, ani ukládat do zásoby, ale je odkázán na pravidelný přísun z rostlinné potravy. Výrobky z černého rybízu mohou velmi účinně doplňovat vitamin C v zimě a na jaře, kdy je strava chudá na tento vitamín. Dále obsahuje velmi důležité vitamíny P, E a B. Z pektinů je to zejména resveratrol, vyšší množství obsahují pouze ostružiny a plody rakytníku. Obsažené pektiny jsou nápomocné při boji s rakovinou.Z flavonoidů je to zejména kempferol, kvercetin a myricetin, dále obsahují třísloviny, silice a éterické oleje, aminokyseliny glutamin a asparagin, také minerály především vápník, železo, hořčík, draslík a mangan. Díky značnému množství antioxidantů jsou vhodnou prevencí proti demenci, stárnutí buněk, tkání a orgánů, nástroj k léčbě a prevenci aterosklerózy a kornatění cév.
Složení: Pastovaný květový med 95%, lyofilizovaný černý rybíz 5%
Nový komentář